Un elev din Olt a intrat la liceu cu media 1,65. Un altul, cu media 1,75

1,65 este cea mai mică medie de admitere la un liceu din judeţul Olt, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Este vorba despre un elev care a absolvit opt clase la Şcoala Gimnazială Piatra din Piatra-Olt şi a intrat la Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" din Balş, specializarea Estetica şi igiena corpului omenesc.

 De asemenea, un elev de la Liceul Teoretic "Ioniţă Asan" Caracal a intrat cu 1,75 la Liceul Tehnologic "Dimitre Petrescu", tot din localitate, la specializarea Agricultură.

20 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţ au intrat la liceu cu medii cuprinse între 2,05 şi 2,60. Alţi 20 au reuşit să intre la liceu, chiar dacă au medii de admitere între 2,62 şi 2,95.

 Începând din acest an, Ministerul Educației a schimbat modul de calcul a mediei de admitere la liceu, care depinde numai de notele obținute la Evaluarea Națională 2023, nu și de mediile din clasele V-VIII.

Liceele din Olt cu cea mai mică medie de admitere

Liceele din judeţul Olt cu cele mai mici medii de admitere sunt Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" Balş (ultima medie - 1,65), Liceul Tehnologic "Dimitrie Petrescu" Caracl (ultima medie - 1,75), Liceul Tehnologic "Danubius" Corabia (ultima medie - 2,05), Liceul Tehnologic Vitomireşti (ultima medie - 2,27), Liceul Tehnologic Iancu Jianu (ultima medie - 2,32), Liceul Tehnologic Piatra-Olt (ultima medie - 2,45).

153 locuri neocupate

153 de locuri au rămas neocupate la liceele din judeţul Olt, în urma repartizării computerizate desfăşurate miercuri. Cei şase absolvenţi de clasa a VIII-a cu media 10 au intrat la licee din Caracal şi Slatina.

Potrivit datelor de pe portalul Ministerului Educaţiei, 2.102 absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Olt s-au înscris pentru a participa la repartizarea computerizată la liceu, iar 2.091 dintre aceştia au şi fost repartizaţi.

11 candidaţi au rămas nerepartizaţi.

Numărul total de locuri disponibile la liceele din Olt a fost de 2.244, iar în urma primei etape de repartizare 153 au mai rămas disponibile.

 În ceea ce îi priveşte pe absolvenţii cu media 10, aceştia au intrat la licee din Caracal şi Slatina, după cum urmează:

  •  De la Şcoala Gimnazială Rotunda – la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, profil real
  • De la Colegiul Naţionala „Ion MInulescu” Slatina – tot la Colegiul Naţionala „Ion Minulescu” Slatina, profil real
  • De la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal – la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, profil real
  • De la Colegiul Naţionala „Ion MInulescu” Slatina – tot la Colegiul Naţionala „Ion Minulescu” Slatina, profil real
  • De la Şcoala Gimnazială Drăghiceni – la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, profil real
  • De la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Magheru” Caracal  – la Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” Caracal, profil real.

 În 10-11 august este programată a doua etapă de admitere în învăţământul liceal.