Un bărbat a încercat să se sinucidă după ce s-a autodiagnosticat cu cancer de colon, folosind informaţiile de pe internet

Un bărbat din judeţul Botoşani şi-a tăiat, cu un flex, venele de la braţul stâng, vrând să îşi pună capăt zilelor după ce, consultând date de pe internet, a ajuns la concluzia că suferă de cancer. Soţia s-a l-a găsit şi a chemat ajutoare, medicii de la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani reuşind să îl salveze. Oficialii spitalului spun că bărbatul nu se află în evidenţa niciunui medic oncolog.


Tentativa de suicid a avut loc sâmbătă, iar bărbatul şi-a tăiat venele cu un flex, după ce i-a lăsat soţiei sale un mesaj pe telefon, scriu jurnaliştii de la Monitorul de Botoşani. Potrivit acestora, botoşăneanul s-a autodiagnosticat cu cancer la colon, după ce a citit pe internet despre simptome pe care le are.

El a plecat într-o anexă a casei, să pună lemne pe foc, lăsând femeii un mesaj pe telefon, în care îi transmitea că este o soţie bună şi îi cerea să îl ierte. Soţia l-a găsit într-o baltă de sânge şi a chemat ajutor, bărbatul fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani. 

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei a declarat marţi, pentru News.ro, că pacientul nu se află în evidenţele medicale la niciun medic oncolog. 

„S-a prezentat un pacient care nu este în evidenţă la cabinetul de oncologie. A fost mai mult pe un fond depresiv”, a declarat Ioan Asaftei. 

Potrivit acestuia, evoluţia pacientului este una favorabilă.