Tenismena din Slatina Andreea Jifcu, spre Top 10 european. Participă la „2023 Heidelberg Materials România Europe Youth Top 10”

Sportiva din Slatina, Andreea Jifcu, participă în weekend la competiţia „2023 Heidelberg Materials România Europe Youth Top 10”, care se desfăşoară la Sala Polivalentă, în București.


Potrivit Federaţiei Române de Tenis de Masă, la U15 simplu feminin, Andreea Jifcu este singura jucătoare din România dintre cele 10 sportive care vor în topul european, în Sala Polivalentă. 

Performanțele recente ale Andreei Jifcu: 

  • 2022 Campionatul European U15: aur (echipe)
  • 2022 Campionatul Mondial U15: bronz (echipe)

Federația Română de Tenis de Masă organizează, în colaborare cu European Table Tennis Union (ETTU), 2023 Heidelberg Materials Europe Youth Top 10, București, cea mai importantă competiție sportivă a lunii, din România, între 29 septembrie - 1 octombrie.

Tenisul de masă românesc are o istorie bogată în competiția care va fi găzduită de București. De-a lungul anilor, Top 10 Europa a fost câștigat de: Iulian Chirița, Bianca Mei-Roșu, Tania Plaian, Darius Movileanu, Elena Zaharia, Cristian Pletea, Adina Diaconu, Andreea Dragoman sau Bernadette Szocs, cu un total de aproximativ 40 de medalii în total, de aur, argint și bronz.

2023 Heidelberg Materials Europe Youth Top 10, București (29 septembrie - 1 octombrie), se va juca pe 5 mese, iar sportivii vor beneficia și de 9 mese de antrenament.