Suntem peste 382.000 de olteni, conform recensământului. Sunt verificate datele colectate în Slatina şi Sâmbureşti

O cercetare postrecensământ va fi desfăşurată de Direcţia Regională de Statistică, în următoarele două săptămâni, în două localităţi din judeţul Olt.

În urma finalizării colectării datelor de recensământ, la 31 iulie 2022, la nivelul județului Olt s-au înregistrat în total 382.727 persoane, reprezentând 101,3% din populația rezidentă țintă estimată a județului la 1 decembrie 2021.

După finalizarea acestui proces, Direcţia Regională de Statistică începe o cercetare de evaluare a gradului de acoperire şi conţinutului recensământului, pentru mai multe zone din Slatina şi pentru comuna Sâmbureşti.

„Conform art. 29 litera g) din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, Institutul Național de Statistică organizeazăşi desfășoară cercetarea statistică postrecensământ în perioada 8-19 august 2022. Obiectivul principal al acestei cercetări este evaluarea gradului de acoperire și a conținutului recensământului, prin verificarea volumului și calității informațiilor colectate în chestionarele de recensământ, pentru persoane și locuințe. Cercetarea statistică postrecensământ se va realiza în județul Olt pe un eșantion de locuințe și, implicit, de gospodării și persoane din aceste locuințe, din Sâmburești și din Municipiul Slatina (locuințe situate pe străzile: Câmpului, Cireașov, Constructorului, Cornișei, Crișan, Mărului, Pitești, Primăverii, Profesor Marin S. Andreian și Silozului)”, se arată într-un comunicat remis de DRS.

Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.