Strada Tunari din Slatina a fost închisă pentru așternerea celui de al doilea strat de asfalt

Strada Tunari din Slatina a fost închisă pentru aşternerea celui de al doilea strat de asfalt.

Potrivit Direcţiei de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP), strada a fost închisă începând de joi dimineaţă. Traficul se va relua pe strada Tunari, cu restricţii, începând cu ora 17.00. Vineri se va închide din nou, tot până la ora 17.00.

După finalizarea investiţiei, lucrările au o garanţie de cinci ani.

  • Foto Strada Tunari din Slatina a fost închisă pentru așternerea celui de al doilea strat de asfalt

„Ridicarea la cotă a căminelor de vizitare nu s-a realizat la cota din proiect pentru a nu produce pagube autovehiculelor, acestea vor fi aduse la nivel înaintea turnării stratului de uzură. Garanția lucrărilor este de 5 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe perioada execuției și vă asigurăm că la finalizarea lucrărilor pe strada mai sus menționată se vor respecta toate standardele de calitate conform specificațiilor tehnice din caietul de sarcini şi în conformitate cu normativele legale în vigoare”, arată Primăria Slatina.

Prin reabilitarea străzii Tunari, dimensiunea trotuarelor existente va fi reduse astfel încât vor putea fi amenajate noi locuri de parcare şi carosabilul lărgit. Totodată, strada va fi sistematizată, în acord cu valorile ridicate de trafic pentru noul restaurante McDonald’s şi KFC şi Parcul Tineretului.

 Valoarea totală a investiţiei este 1.701.406,78 lei, fără TVA. Lucrarea ar urma să fie executată în cinci luni, de la începere.

Investiţia este realizată în cadrul contractului-cadru încheiat de municipalitate cu mai multe firme de construcţii. În total, potrivit contractului-cadru, în perioada 2019 – 2023, vor fi reabilitate 108 străzi.