Ştefan Nicolae a depus jurământul de prefect de Olt

Noul prefect de Olt, Ştefan Nicolae, a depus jurământul vineri, în cadrul unei videoconferinţe desfăşurate la sediul Prefecturii.


Ştefan Nicolae a fost numit, în şedinţa de joi a Guvernului, în funcţia de prefect al judeţului Olt. El îl înlocuieşte pe preşedintele PNL Slatina, numit în luna august 2023.

După depunerea jurământului, el a declarat că principalul său obiectiv este buna organizare a scrutinului din 9 iunie.

„Principalul obiectiv, în ceea ce mă priveşte, este organizarea scrutinului electoral, respectiv alegerile locale, europarlamentare, prezidenţiale şi cele parlamentare. Pe lângă toate aceste lucruri, am creionate câteva chestiuni în ceea ce priveşte activitatea privind învăţământul, combaterea evaziunii fiscale la nivelul judeţului Olt. O altă temă care mă frământă - consumul drogurilor în rândul tinerilor, pentru că a devenit un fenomen social. Şi chiar dacă vin de undeva din afară, m-au surprins numărul mare de accidente pe raza judeţului Olt. Bine, este un fenomen care a cuprins întreaga ţară, nu trebuie să spunem că în judeţul Olt sunt mai multe ca în altă parte. Dar foarte mulţi ţineri şi cred că trebuie făcută multă educaţie şi în şcoli, găsim. Trebuie şi o analiză şi trebuie găsită o modalitate în aşa fel încât să încercăm cât de cât să stopăm acest fenomen”, a declarat Nicolae.

Noul prefect este membru al PNL Olt.Propunerea iniţială a organizaţiei conduse de deputatul Gigel Sorinel Ştirbu a fost secretarul general al organizaţiei, Cătălin Nedelcu. Potrivit unor surse, acesta nu a trecut de verificările făcute în aceste situaţii.

Medic veterinar de profesie, Ştefan Nicolae a fost subprefect şi apoi prefect de Olt, în perioada septembrie 2007-februarie 2009 şi director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor Olt.

„Chiar dacă sunt reprezentantul Partidului Naţional Liberal, vă asigur că voi avea o bună colaborare cu absolut toate instituţiile, dar în măsura în care se respectă legea. Dacă anumite practici vor continua, să ştiţi că nu voi ezita în niciun fel de a sesiza instituţiile statului. Pentru că sunt practici d-astea mizerabile care sunt în timpul campaniei electorale, practicate de toate partidele.

 Din câte am înţeles, a fost o decizie de a fi numiţi oameni care au mai trecut prin vâltoarea asta electorală”, a mai declarat Ştefan Nicolae.