Slătineanul care a aruncat deşeuri, în pădurea din apropierea râului Olt, amendat cu 30.000 lei

30.000 de lei are de plătit slătineanul care, săptămâna trecută, a aruncat saci cu deşeuri în pădurea de pe strada Barasarbilor, din apropierea râului Olt. 


Bărbatul de 41 de ani a fost identificat după o postare pe facebook, cu o filmare în care era surprins chiar când descărca deşeurile din autoturism. 

„Azi 15 martie, în timp ce veneam spre casă dinspre Slătioara via baraj spre Slatina, am surprins un individ cu autovehiculul bleumarin OT xxx, cu care a transportat şi descărcat deșeuri în saci albi de rafie, în păduricea de salcâm de lângă râul Olt, unde a fost demolată recent o clădire mare cu ceva litigiu. Mă gândesc că trebuie să-l fac faimos”, a scris un slătinean, pe pagina sa de Facebook.

Odată identificat, bărbatul a primit o amendă zdravănă. dar şi obligaţia de a ridica deşeurile şi de a curăţa zona.

„În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul Poliției Locale Slatina, polițiștii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt. Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 92/2001 privind regimul deșeurilor. Totodată, ca măsuri complementare, s-au impus în sarcina și pe cheltuiala contravenientului ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora, conform legislației în vigoare”, precizează IPJ Olt.