Slătineanca Diana Lixăndroiu, pe teren în amicalul cu Germania, dinaintea Campionatului European

Echipa de handbal a României a remizat, scor 29-29, în amicalul cu Germania, disputat în Ungaria, înaintea debutului la Campionatul European. Antrenorul selecţionatie tricolore, Florentin Pera, a folosit-o şi pe slătineanca Diana Lixăndroiu, care la doar 17 ani se bucură de debutul la echipa mare. Tricolorele pleacă astăzi spre Skopje, acolo unde pe data de 5 noiembrie vor întâlni Olanda, într-o partidă programată de la ora 21.30.

Echipa de handbal a României a disputat două meciuri amicale, în Ungaria, înaintea debutului la Campionatul European, primul meci fiind programat cu Olanda, sâmbătă, de la ora 21.30.

Tricolorele au pierdut, scor 28-33, primul test cu Ungaria, iar în cel de-al doilea, cu Germania, au remizat, scor 29-29. În jocul cu Germania, şi-a făcut debutul şi interul echipei CSM Slatina, Diana Lixăndroiu, care face parte din lotul pentru Campionatul European.

Consider că meciul cu Germania a reprezentat o bună repetiție înaintea debutului la Campionatul European. A fost un meci în care echipa noastră a avut o evoluție consistentă, având în vedere că pe lângă absențele lui Eliza Buceschi, Lorena Ostase, Alexandra Dindiligan și Diana Ciucă, ne-am confruntat cu alte probleme medicale pe parcursul jocului și anume Laura Pristavita, Sorina Grozav și Sonia Serafaceanu, fiind nevoiți să găsim soluții pentru a oferii o replică cât mai bună puternicei echipe a Germaniei.

Felicit fetele pentru evoluție în aceste condiții speciale, având meciul sub control pe tot parcursul jocului și evoluția de azi ne dă încredere în perspectivă . De asemenea Cristina Neagu a avut un rol de playmaker pe care și l-a asumat cu succes, iar revenirea Crinei Pintea a fost de bun augur.

Ne bucură faptul că am avut o jucătoare debutanta la echipa națională la doar 17 ani, Lixandroiu Diana și ne dorim să recuperăm cât mai repede jucătoarele pentru meciul cu Olanda”, a declarat, Florentin Pera, antrenorul echipei de handbal a României, după remiza cu Germania.

 Campionatul European - EHF EURO 2022 va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

 România va disputa meciurile din grupa C preliminară: în 5 noiembrie, cu Olanda (ora 21.30), în 7 noiembrie, cu Franţa (21:30) şi în 9 noiembrie, cu Macedonia de Nord (19:00).