Siminica Mirea (PSD Olt): Tradițiile noastre sunt un tezaur neprețuit, pe care avem datoria să-l păstrăm și să-l transmitem generațiilor viitoare

Senatorul PSD Olt Siminica Mirea a transmis un mesaj după participarea la două sărbători de tradiţie din Judeţ: Sărbătoarea iei de la Cezieni şi Festivalul Călușului Oltenesc de la Scornicești.


Parlamentarul i-a felicitat pe primari pentru organizare şi Consiliul Judeţean Olt pentru susţinere.

„Am participat la două evenimente deosebite care celebrează tradiția, portul popular și identitatea noastră națională: Sărbătoarea iei din Cezieni, ajunsă la ediția a 40-a, și Festivalul Călușului Oltenesc din Scornicești, ediția a 4-a.

Aceste evenimente au fost o adevărată incursiune în bogăția culturii românești. Ia, simbol al tradiției și identității noastre, a fost expusă în toată splendoarea sa, fiecare cusătură și model amintind de măiestria și talentul înaintașilor noștri. Dansul Călușului, parte a patrimoniului UNESCO, ne-a fermecat prin energia și complexitatea sa, evocând spiritul străvechi și puterea obiceiurilor noastre.

Am avut alături vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, colegele din Organizația județeană de Femei Social Democrate și am purtat cu mândrie ia românească, reafirmându-ne atașamentul față de valorile noastre culturale.

Tradițiile noastre sunt un tezaur neprețuit, pe care avem datoria să-l păstrăm și să-l transmitem generațiilor viitoare.

Felicitări domnilor primari Daniel Tudor (Scornicești) și Dănuț Gușatu (Cezieni) pentru efortul depus în menținerea vie a acestor tradiții și pentru că ne oferă oportunitatea de a ne reconecta cu rădăcinile noastre culturale!”, a declarat ea.