Sens unic pe strada Tunari din Slatina

Traficul rutier se desfăşoară în sens unic, pe strada Tunari din Slatina, dinspre bulevardul AI Cuza spre strada Drăgăneşti.

Potrivit directorului Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP), Claudiu Dascălu, noile reguli rutiere au intrat în vigoare de la finalul săptămânii trecute şi sunt valabile pe perioada executării lucrărilor de lărgire a străzii Tunari.

Totodată, în zonă desfăşoară lucrări şi Compania de Apă.

„Restricţiile sunt valabile pe perioada desfăşurării lucrărilor de extindere a trăzii Tunari. În paralel, lucrează şi cei de la CAO pentru introducerea reţelelor de apă şi canal, astfel că e doar o bandă de circulaţie disponibilă”, a declarat Dascălu.

Reabilitarea străzii Tunari a început de câteva săptămâni. În urma acestui proiect, dimensiunea trotuarelor existente va fi redusă astfel încât vor putea fi amenajate noi locuri de parcare şi carosabilul lărgit. Totodată, strada va fi sistematizată, în acord cu valorile ridicate de trafic pentru noul restaurant McDonald’s şi Parcul Tineretului.

Valoarea totală a investiţiei este 1.701.406,78 lei, fără TVA. Lucrarea ar urma să fie executată în cinci luni, de la începere.

Investiţia este realizată în cadrul contractului-cadru încheiat de municipalitate cu mai multe firme de construcţii. În total, potrivit contractului-cadru, în perioda 2019 – 2023, vor fi reabilitate 108 străzi.

Străzile au fost împărţite în trei loturi, cu trei constructori: lotul unu – General Trust Argeş, lotul doi – SC Olt New Cosntruct, lotul trei – Panadria SRL. Valoarea totală a proiectului se ridică la 97 milioane lei, pe toţi cei patru ani.