Seminar cu povești terapeutice pentru copii, la Biblioteca Judeţeană: Cum să-ți pregătești emoțional copilul pentru școală

Un seminar pentru a ajuta copiii să se pregătească emoțional pentru reintegrarea în colectivitate s-a desfăşurat, marţi, la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”. Seminarul, susținut de Cosmina Măgureanu, autor al unor cărţi cu poveşti terapeutice pentru copii și expert în domeniu, a fost un succes, atrăgând o atenție deosebită din partea participanților.

Cosmina spune că emoțiile asociate cu începutul anului școlar sunt cunoscute tuturor, indiferent de vârstă, iar gestionarea lor este o provocare pentru părinți și copii. Cei mici, în special, se confruntă cu provocarea de a se adapta la un mediu nou, cu atât de mulți colegi în jurul lor.

 În cadrul evenimentului, au fost oferite sfaturi prețioase pentru a ajuta copiii să facă față acestei tranziții cu succes.

 „Poveștile terapeutice au o importanță deosebită în viața copiilor, deoarece le oferă o modalitate creativă și interactivă de a înțelege și a face față unor situații dificile sau emoționale. Aceste povești pot ajuta la exprimarea emoțiilor, la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și la îmbunătățirea relațiilor sociale.

 Prin intermediul poveștilor, copiii pot identifica personaje cu care se pot identifica și situații similare cu experiențele lor personale, ceea ce îi ajută să se simtă mai înțeleși și acceptați. De asemenea, poveștile pot transmite valori și învățăminte importante, promovând dezvoltarea morală și etică”, a transmis Cosmina Măgureanu.