Şeful de la Economic şi cei doi şefi de birou, schimbaţi din funcţii

Comisarul şef Cristian Voiculescu, şeful Serviciului Investigarea Fraudelor, din cadrul IPJ Olt, şi cei doi şefi de birou din acelaşi serviciu, comisarul Mihai Pârvu şi comisarul şef Marian Vişoiu, au fost sancţionaţi de IGPR prin destituirea din funcţii.

Cei trei, împreună cu alţi trei şefi de servicii din cadrul Poliţiei oltene, au fost cercetaţi prealabil, iar în urma neregulilor descoperite a fost sesizat Consiliul de Disciplină, care după analizarea abaterilor disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau autorităţilor anume abilitate de lege a decis că se impune schimbarea din funcţiile de conducere.


Potrivit unui comunicat de presă, IGPR precizează: "În urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul I.G.P.R., faţă de şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Olt, precum şi a şefilor Biroului 1 şi Biroului 2 ale acestui serviciu, au fost propuse şi aprobate de inspectorul general al Poliţiei Române, următoarele sancţiuni disciplinare: "trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut”, în conformitate cu prevederile art.58 lit.”c¹” din Legea nr.360/2002 privind Statutul poliţistului şi art. 17 lit.”d” din Ordinul ministrului nr.400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I., pentru deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma controlului efectuat în perioada 20.11-6.12.2012".

 

În luna decembrie, serviciul condus de comisarul şef Cristian Voiculescu a fost lovit de un scandal de corupţie. Patru poliţişti din cadrul SIF erau liderii unui grup infracţional care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălarea banilor. Este vorba despre comisarul şef Laurenţiu Lazăr, comisarul şef Constantin Nedeloiu şi inspectorii principali de poliţie Liviu Voiculescu şi Ciprian Gheorghiceanu, care au fost ridicaţi în urma unor descinderi făcute de DIICOT Craiova.

 

În urmă cu două zile, şi şeful Poliţiei Balş, comisarul şef Ion Şotea, a fost sancţionat tot cu destituirea din funcţie.

 

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Ilie Roşu, şeful Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, comisarul şef Viorel Radu, şi adjunctul inspectorului şef al IPJ Olt, comisarul şef Valerian Iliescu, încă aşteaptă să afle ce măsuri vor fi luate împotriva lor.