Sechestru pe toate maşinile TDG Slatina

Procurori din cadrul DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat percheziţii la depozitul din Slatina, de pe strada Cireaşov, al firmei vâlcene Total Distribution Group (TDG). A fost instituit sechestru pe toate autoturismele firmei. Descinderea din Slatina, de marţi dimineaţă, are legătură cu celelalte peste 250 de percheziţii desfăşurate în mai multe judeţe.

În cadrul amplei acţiuni desfăşurate, marţi, la nivel naţional de procurorii DIICOT, au fost efectuate percheziţii şi la depozitul din Slatina al firmei TDG Vâlcea. Procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale firmei, precum şi pe sume importante de bani. Nu a fost luată aceeaşi măsură şi pentru marfa din depozitul de pe strada Cireaşov, aceasta fiind perisabilă. TDG era una dintre firmele grupului infracţional care făcea tranzacţii comerciale intracomunitare cu zahăr. Potrivit unor surse, cu facturi fictive, societatea exporta zahăr în Bulgaria, însă, în realitate, marfa nu ieşea niciodată din ţară fiind vândută local.


Procurorii susţin că, în urma cercetărilor efectuate până acum, în perioada anilor 2010-2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 40 milioane de euro anual.

Patronul TDG, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus, în luna martie, trimiterea în judecată a lui Ovidiu Văleanu, administrator al SC Total Distribution Group Vâlcea SRL Râmnicu Vâlcea. Procurorii au reţinut în sarcina acestuia următoarele infracţiuni: dare de mită în formă continuată (26 de acte materiale); fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, săvârşită în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită; participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată săvârşită în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită.

256 de percheziţii domiciliare, 125 de persoane audiate

Procurorii DIICOT au efectuat 256 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea. Oamenii legii spun că activitatea infracţională a învinuiţilor în dosar a fost sprijinită în diferite forme de mai mulţi membri ai conducerii şi angajaţi de la ANAF şi Garda Financţiară. De asemenea, activitatea infracţională realizată în judeţul Giurgiu a fost sprijinită de Octavian Grecu, zis „Butoane”, învinuit în dosar, au precizat procurorii. La sediul DIICOT - Structura Centrală au fost aduse, marţi, la audieri aproximativ 125 de persoane în cazul cărora a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor.