Se pregăteşte scoaterea la licitaţie a lucrărilor pentru reabilitarea Centrului Cultural „Eugen Ionescu”

Reprezentanţii municipalităţii şi-au exprimat speranţa ca Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina să intre în reabilitate cât mai repede. A fost aprobată documentaţia tehnico-economică, iar acum se lucrează la cea pentru scoaterea la licitaţie a lucrărilor.

Viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a vorbit despre probleme care au existat la Centrul Cultural, încă de la inaugurarea din 2007.

„Este foarte deranjant ca cetăţenii oraşului nostru să nu aibă un Centru Cultural unde să se ducă să vizioneze un film sau să stea la o cafea. Bine că încă avem sala de teatru, care nu a fost afectată. Pentru că aici este problema. Nu a fost o rea-voinţă sau nepreocupare din partea cuiva. La centru au fost probleme pe partea de automatizări, încă de la deschidere. Au fost probleme, dar ele n-au fost ştiute, nu s-au spus şi de la an la an acele echipamente tehnice au fost afectate şi mai mult. Fără astfel de echipamente, acest centru nu poate să funcţioneze. La sala de teatru este în regulă, aprindem nişte lumini, dăm drumul la căldură şi este în regulă”, a transmis vice-edilul.

 Vîlceleanu a arătat care vor fi noile dotări ale Centrului, tehnologia adusă fiind una de ultimă generaţie.

 „Acest Centru Cultural va intra în reabilitare totală atât la interior, cât şi la exterior. De asemenea, se vor updata şi dotările tehnice. Vor fi vizate, în primul rând, sălile de cinema, unde vor fi schimbate toate utilajele şi vor fi de tehnologie nouă. De asemenea, la sala de teatru, schimbăm iluminatul, elementele de sonorizare, lucruri fără de care calitatea actului artistic lasă de dorit. Vor fi schimbate inclusiv scaunele. Era absolut necesar. La exterior, aţi văzut cum arată, este spart...

 Acum trebuie să rezolvăm problema într-un timp cât mai scurt. Oamenii nu au răbdare, nu aşteaptă. De aceea ne-am mişcat cât de repedete putem, având în vedere birocraţia şi legile de la care nu ne putem abate. Va intra în reabilitare anul acesta, am aprobat indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local, în luna martie. Se lucrează la caietul de sarcini, urmează să scoatem la licitaţie. Eu zic că într-un an, dacă nu sunt probleme, va fi gata”, a mai spus Gigi Vîlceleanu.