Se închide o porţiune a Drumului Expres Craiova-Piteşti, la intrarea în Slatina-Valea Mare. Rute de ocolire

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la Slatina Sud-Est (ieşirea spre Brebeni) şi până la nodul rutier de la Valea Mare (DN 65).


Potrivit DRDP Craiova, închidere este necesară pentru a se putea executa lucrările de racordare a tronsonului 2 cu tronsonul 3 din cadrul DEx 12. Restricţia va dura până la finalizarea lucrărilor.

„Începând cu data de 11.12.2023 ora 7:00 se închide circulația pe DEx 12 Craiova-Pitești, între Nod Rutier DJ 546 Slatina Sud-Est, km 50+150 și Nod Rutier DN 65 - Valea Mare Nord-Est km 57 + 720.  Circulația va fi deviată pentru toate categoriile de autovehicule astfel: DEx 12 km 50+150 - DJ 546 - Slatina - str. Draganești - str. Artileriei - str. Cireașov - str. Pitești - DN 65 Valea Mare. Închiderea circulației este necesară pentru a se putea executa lucrările de racordare a tronsonului 2 cu tronsonul 3 din cadrul DEx 12, Craiova -Pitești. Restricția va dura până la finalizarea lucrărilor”, transmite DRDP Craiova.

Tronsonul 3 Slatina-Coloneşti ar urma să fie dat în folosinţă la mijlocul lunii decembrie.

Deja se circulă pe două dintre tronsoanele drumului expres, între Balş şi Valea Mare.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.