Şcoala „Mihail Drumeş” Balş, reabilitată cu fonduri europene. Investiţie de aproximativ două milioane de lei (FOTO)

Câteva sute de copii din Balș învață într-o școală la standarde europene, grație fondurilor nerambursabile atrase de autoritățile locale.

Printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” a fost reabilitată în vederea creșterii eficienței energetice și oferă acum cele mai bune condiții de studiu pentru elevi și de predare pentru cadrele didactice.

Investiția derulată de Primăria oraşului Balş a avut o valoare totală de aproximativ 2 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 1,5 milioane de lei.

Intervențiile au constat, printre altele, în lucrări de reabilitare termică, refacerea sistemului de încălzire, înlocuirea tâmplăriei existente, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice, modernizarea instalațiilor de iluminat.

 
„Una dintre principalele noastre preocupări sunt copiii, cea mai mare investiție în viitor a unei comunități. Ca să progresăm, trebuie să ne orientăm atenția spre educaţie și să acordăm o deosebită importanță proiectelor în acest domeniu. Este și cazul Școlii Gimnaziale „Mihail Drumeș”, unde am avut în vedere creșterea eficienței energetice, care vine concomitent cu scăderea cheltuielilor aferente utilităților. Ne dorim ca orele să se desfășoare în condiții foarte bune, iar elevii să aibă parte de confort și de un mediu propice pentru actul educațional”,