Rezultatele finale ale Bacalaureatului de toamnă, publicate astăzi

Rezultatele finale la cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat vor fi publicate astăzi. Înainte de soluţionarea contestaţiilor, rata cumulată de promovare (toate promoţiile) era 29,8%.


Primele rezultate la sesiunea august 2023 a examenului naţional de Bacalaureat au fost publicate vineri, rata cumulată de promovare (toate promoţiile).

”Rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale – toate promoţiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare. Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi (8.504), 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, arăta Ministerul Educaţiei.

La probele scrise au fost prezenţi 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Contestaţiile au putut fi depuse vineri, atât în format standard/letric, cât şi electronic.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.