Reputat chirurg din Craiova, reţinut de poliţişti, după ce patru pacienţi au murit

Un medic chirurg în vârstă de 46 de ani, din Craiova, a fost reţinut de poliţişti după ce patru pacienţi asupra cărora a intervenit chirurgical au decedat, ulterior.


Surse din cadrul anchetei spun că este vorba despre Alin Demetrian, chirurg în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cel care a ocupat și funcția de manager al unității.

Anchetatorii spun că medicul este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu.

El a fost reţinut pentru 24 de ore.

„În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.