Reducere pentru donatorii de sânge care circulă cu autobuzele, în Slatina

Donatorii de sânge beneficiază de reducere pentru a circula cu autobuzele din Slatina, potrivit unui amendament aprobat, marţi, de Consiliul Local. Noi facilităţi au fost aprobate şi pentru studenţii care frecventează o facultate acreditată.


Dacă donezi sânge, beneficiezi de reducere la abonamentul Loctrans, este una dintre prevederile adoptate marţi.

Potrivit amendamentului făcut de viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, şi aprobat de aleşii locali, se introduc două noi categorii de beneficiar de facilităţi, după cum urmează:

  • studenţii cu vârsta de până la 30 de ani înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior autorizat/acreditate beneficiază de tarif redus cu 90% pe mijloacele de transport în comun;
  • stundeţii cu unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centre de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, cu vârsta de până la 30 de ani, domiciliaţi în Slatina, care urmează cursurile unităţilor de învăţământ universitar autorizat/acreditat de pe raza municipiului Slatina, cu frecvenţă, beneficiază de gratuitate 100%;
  • persoanele donatoare de sânge care donează la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat beneficiază de reducere de 50% pentru o lună.

Deja, elevii şi pensionarii din Slatina beneficiază de transport în comun gratuit.

De aproape doi ani, transportul în comun din Slatina se face 100% cu autobuze electrice, achiziţionate cu fonduri externe, fiind o situaţie singulară la nivelul regiunii. Reprezentanţii societăţii de transport în comun spun că, faţă de preţul plătit pentru carburantul fosil, costurile au scăzut cu aproape 25%. În plus, nu există noxe şi nici zgomot.