Proiectul CJ Olt de construire a unui nou spital de 6 etaje în locul Secţiei Boli Infecţioase va fi depus pe Programul Sănătate. Valoarea investiţiei, 50 de milioane de euro

Consiliul Judeţean Olt a identificat sursa de finanţare pentru construirea unui nou corp de spital şi demolarea actualei Secţii Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina. În perioada următoare, proiectul va fi depus pe Programul Sănătate, Prioritatea 4: Investiții în infrastructuri spitalicești noi, Acțiunea B - Investiții în infrastructura publică a spitalelor județene, județene de urgență, monospecialitate.


Investiţia este una de anvergură, cu o valoare de 50 de milioane de euro. 

„Astăzi am aprobat o hotărâre de CJ prin care am definitivat forma acelui proiect. Deja a fost lansată măsura de finanţare, este vorba despre un program lansat de Ministerul Sănătăţii împreună cu Banca Europeană de Investiţii. Este un proiect de aproximativ 50 de milioane de euro. În perioada următoare vom depune proiectul şi am convingerea că va fi aprobat şi vom primi finanţare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

După demolarea actualei Secţii Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina, va fi contruit un nou corp de clădire cu parter, subsol şi şase etaje, dar şi un heliport, pentru a răspunde nevoilor pacienţilor.   Actuala clădire este cintruită în urmă cu 80 de ani, fiind necorespunzătoare standardelor actuale.