Primarul Emil Moţ şi preşedintele CJ Marius Oprescu au verificat stadiul lucrărilor la cel mai nou parc din Slatina (FOTO)

Lucrările de la fostul ştrand Progresul, unde Primăria Slatina amenajează un parc modern, au fost verificate de primarul Emil Moţ şi de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.


 Totodată, oficialii au avut discuţii cu slătinenii care locuiesc în zonă. Emil Moţ îi asigură că municipalitatea va ţine cont de toate propunerile lor: „propunerile dumneavoastră sunt motorul dezvoltării durabile a municipiului Slatina!”

 „Împreună cu președintele Consiliului Județean Olt și reprezentanții din cadrul direcțiilor Primăriei municipiului Slatina, am verificat lucrările din cadrul proiectului “Baza Sportivă Dumitru Dobrescu”, situată în cartierul Progresul. De asemenea, am purtat discuții constructive cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pentru a identifica și soluționa doleanțele cetățenilor din zona respectivă.  Vă asigur de un singur aspect: propunerile dumneavoastră sunt motorul dezvoltării durabile a municipiului Slatina!”, a declarat Emil Moţ.


  • Foto Primarul Emil Moţ şi preşedintele CJ Marius Oprescu au verificat stadiul lucrărilor la cel mai nou parc din Slatina (FOTO)
  • Foto Primarul Emil Moţ şi preşedintele CJ Marius Oprescu au verificat stadiul lucrărilor la cel mai nou parc din Slatina (FOTO)
  • Foto Primarul Emil Moţ şi preşedintele CJ Marius Oprescu au verificat stadiul lucrărilor la cel mai nou parc din Slatina (FOTO)


 Cel mai noul parc din Slatina, construit de municipalitate pe amplasamentul fostului ştrand din cartierul Progresul, prinde contur.

 Municipalitatea îl inaugurează la începutul lunii iunie, cu un concurs de skate de anvergură internaţională. Primarul Emil Moţ a declarat că zona de skateparc a fost concepută cu ajutor practicanţilor acestui sport, din Slatina.

 „Proiectul de suflet este Baza Sportivă Dumitru Dobrescu. În vara asta, Ştrandul Progresul va fi gata. O să avem cea mai frumoasă pistă de skate, la nivel european. S-a făcut conform cerinţelor, pentru cei care practică acest sport. Dacă tot făceam ceva de la zero, un parc, o bază sportivă, de ce să nu le oferim aceste facilităţi. În momentul în care facem deschiderea acestui parc, eu vreau să avem cel mai mare concurs european”, a declarat Emil Moţ.

 Proiectul la fostul ştrand Progresul a demarat în anul 2022, după ce Municipalitatea slătineană a reuşit să preia în administrare terenul de la Ministerul Sportului şi Tineretului.

 Date tehnice

În incinta noului spaţiu de petrecere a timpului liber vor fi amenajate următoarele:

 skateparc, în suprafaţă de 3.602 metri pătraţi

 parcare

 zonă tip amfiteatru în aer liber

 spaţii de joaccă pentru copii, în suprafaţă de 1.067 metri pătraţi

 spaţiu pentru joc de şah

 fântână arteziană, în suprafaţă de 82 metri pătraţi

 alei

 spaţiu pentru citit în aer liber

 spaţiu pentru fitnes,

 grupuri sanitare

 chioşc tip ciupercă,

 spaţiu verde pe 7.442 metri pătraţi