Primăria Slatina se digitalizează prin PNRR. Ce proiecte urmează să fie depuse

Municipalitatea slătineană depune două proiecte pentru a obţine finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), investiţii care vizează digitalizarea instituţiei şi implementarea unor sisteme inteligente de transport.

Prin proiectul „Asigurarea infrastructurii integrate ITS la nivelul municipiului Slatina”,  se propune achiziţionare de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) şi TIC (Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor) ce contribuie la îmbunătăţirea mobilităţii lcoale, respectiv a managementului urban/local

Valoarea proiectului este de 5.291.902,65 lei, fără TVA, adică peste un milion de euro.

Celălalt proiect, „Elaborarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului de planificare urbană, în municipiul Slatina, judeţul Olt”, are o valoare de 3.184.986,90 lei, fără TVA, adică peste 640.000 euro.

Obiectivul acestei investiţii este de a sprijini procesul de planificare urbană şi teritorială bazată pe principiile de ezvoltare durabilă şi inteligentă şi de a spori accesul digital la documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism. Investiţia finanţează elaborarea în format GIS -  Geographic Information System Mapping - a Planului Urbanistic General (PUG).

Cele două proiecte vor fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).