Primăria Slatina a preluat fostul Ştrand Progresul. Ce investiţie va fi făcută aici

Municipalitatea slătineană a reuşit să preia în administrare fostul Ştrand Progresul, de la Ministerul Sportului şi Tineretului, iar anul viitor vor începe lucrările pentru transformarea terenului într-un parc modern.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat recent în emisiunea „Imperativ” că urmează actualizarea studiului de fezabilitate.

„Este o veste îmbucurătoare că, în momentul de faţă, la rectificarea de la jumătatea anului am prins în lista de investiţii o reactualizare a studiului de fezabilitate. Noi am realizat acel studiu de fezabilitate, prin 2017 sau 2018, şi am zis că în momentul în care el se va realiza, noi vom merge în paralel şi vom clarifica situaţia juridică a terenului şi vom trece la investiţii. Din păcate, ne-am tot lovit de schimbări de miniştri, de schimbări de personaje care vorbeau de parcă erau de la instituţii diferite şi toată birocraţia ne-a dus pe npi să ieşim şi cu acel studiu de fezabilitate din nişte termene. Având în vedere scumpirile din ultima vreme, era nevoie de o actualizare. Într-un final, domnul primar a făcut nenumărate drumuri acolo, a făcut demersuri şi, într-adevăr, noi avem care funciară în momentul de faţă, suntem proprietarii imobilului respectiv şi nu mai avem absolut nicio piedică”, a afirmat Cismaru.

El a adăugat că, cel mai probabil, anul viitor vor începe şi lucrările propriu-zise.

„În acest moment, este în fază de licitaţie, la Direcţia Patrimoniu, partea de reactualizare de studiu de fezabilitate. Probabil că va dura aproximativ două luni, iar undeva până în primăvară să dăm drumul la procedura de licitaţii. În primăvara-vară să scăpăm de această problemă”, a conchis Cristian Cismaru.

În locul actualului ştrand, care a devenit un loc insalubru de-a lungul anilor, vor fi amenajate următoarele: skatepark, alee de acces, spaţiu verde, parcări, amfiteatru în aer liber, spaţii de joacă pentru copii, spaţiu pentru joc de şah, fântână arteziană, alei, spaţiu pentru citit în aer liber, spaţiu pentru fitness.

Zona de skate va fi amenajată în bazinul cel mare existent la fosta zonă de agrement.

Potrivit studiului de fezabilitate iniţial, valoarea totală a investiţiei de la fostul Ştrand Progresul se ridică la 17.847.965,54 lei, TVA inclusă, din care construcţii montaj reprezintă 14.881.959,72 lei, TVA inclusă.