Primăria construieşte o stradă nouă care să facă legătura între Slatina şi zona industrială dinspre Milcov

Municipalitatea slătineană construieşte o stradă nouă care să facă legătura între strada Milcov din zona Parcului Industrial Slatina şi strada Poenii.


Potrivit unui proiect ce urmează să fie aprobat de Consiliul Local Slatina, valoarea investiţiei se ridică la 8.141.034,260 lei, fără TVA.

În documentul citat se precizează că traficul auto către şi dinspre zona industrială a municipiului Slatina, care a atins valori crescute în ultimii ani cu frecvenţe mari în special la intrarea în localitate dinspre zona industriala, atunci când se produc numeroase ambuteiaje.

De asemenea, există un număr tot mai mare al vehiculelor de mare tonaj care ies din zona industrială având ca destinaţie principalele direcţii, respectiv Bucuresti si Craiova;

Totodată, reprezentanţii Primăriei au în vedere blocajele care se produc la anumite ore, în special la intrarea în localitate dinspre zona industrială, pe strazile Drăgăneşti şi Ecaterina Teodoroiu, străzi care reprezintă singura alternativa de comunicare între aceasta zonă şi oraş.

La momentul actual, strada care face unica legatură între aceasta zonă şi oras este drumul judeţean DJ  546 D, care deja în ultima perioadă a atins valori crescute ale traficului.

În zonă s-a dezvoltat, în ultimii ani,  Parcul Industrial Slatina, unde şi-a deschis o facilitate de producţie Grupul Prysmian.

„Amenajarea acestui drum va contribui la fluidizarea traficului către şi dinspre zonele industriale, fiind o alternativă de comunicare pe lângă traseul existent foarte aglomerat”, se mai arată în documentul citat.