Primăria Caracal oferă subvenţii firmelor care angajează oameni din oraş

Firmele care angajează persoane cu domiciliul sau cu viză de flotant în Caracal, indiferent unde are sediul societatea sau punctul de lucru, pot beneficia de o subvenție de 2.250 lei pe lună pentru persoană, în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de primăria locală.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Caracal, angajările pot fi făcute până la 31 decembrie 2023.

Spre deosebire de subvențiile acordate de AJOFM, nu există limita de vârstă (45 ani), putându-se acorda oricărui cetățean caracalean apt de muncă, înainte de vârstă legală de pensionare.

„Bugetul este garantat în cadrul proiectului cu finanțare europeană POCU 2014-2020 via GAL INIMA ROMANAŢIULUI. După semnarea protocolului de colaborare (înainte de înscrierea noului angajat în REVISAL), nu există riscul de a nu primi subvenția, iar procedura de obținere este simplificată în interesul angajatorilor. Va rugăm să nu ezitați să ne solicitați informații, fie și pentru un singur angajat! Persoana de contact la dispoziția dvs. în Primăria Caracal: Alina Duică, tel. 0767503543”, este anunţul municipalităţii.

 La Primăria Municipiului Caracal sunt încă disponibile pachete de analize medicale gratuite pentru caracalenii cu venituri reduse de până la 1.898 lei pe membru de familie și cursuri de calificare profesională pentru lucrător/lucrătoare în structuri construcții și manichiurist/manichiuristă, la finalul cărora se acordă o subvenție de 1.800 lei.