Premiul Gold, pentru Neurologia Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din partea Societăţii Europene de Stroke

Societatea Europeană de Stroke a acordat Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina unul dintre premiile Gold, în cadrul EOS Angels. Astfel, neurologia slătineană este din nou la înălţime, prin zecile de vieţi salvate de la intorducerea programului de tromboliză.


Spitalul Slatina se numără printre cele 173 de unităţi medicale, din 33 de state europene, premiate de Societatea Europeană de Stroke. 

În cadrul EOS Angels, România a primit 11 premii, 6 Gold, 3 Platinum şi două Diamond. 

Alături de Spitalul Slatina, premii Gold au mai primit Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi Spitalul Judeţean Sfântul Ioan cel Nou Suceava. 

  • Foto Premiul Gold, pentru Neurologia Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din partea Societăţii Europene de Stroke

Cu aportul decisiv al nerologului Renică Diaconescu, Spitalul Slatina are, din 2019, program de tromboliză, intervenţie vitală pentru pacienţii cu accident vascular cerebral. 

Tromboliza intravenoasă este recomandată în accidentul vascular ischemic în primele 4 ore și jumătate de la debutul simptomelor, în absența contraindicațiilor. Pacienţii care au suferit un AVC şi ajung la spital în ferestra terapeutică pot pleca acasă, în câteva zile, fără sechele.