Prefectul de Olt admite cu nonşalanţă că foloseşte maşina instituţiei în scopuri electorale. Nu recunoaşte, însă, fuga pe câmp (VIDEO)

Prefectul de Olt, devenit cunoscut prin intermediul contului său de Tiktok şi a unui scandal cu tentă erotică, a recunoscut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a folosit autoturismul instituţiei pentru a hărţui familia primarului Emil Moţ, confirmând acuzaţiile edilului care a prezentat şi dovezi video. Pentru folosirea resurselor publice în interese personal, un fost primar al municipiului Iaşi a fost condamnat la cinci ani de închisoare.


Primarul Emil Moţ a prezentat presei clipuri de pe camerele de supraveghere de la casa socrului său din comuna Slătioara, unde cei trei copii minori ai săi merg la bunici. Pe imaginile video se vede cum prefectul este cu autoturismul Prefecturii, către care fuge atunci când îşi dă seama că cineva din interiorul gospodăriei l-ar putea observa.



Întrebat în cadrul unui fiasco de conferinţă de presă, desfăşurat la sediul PNL Olt, ce căuta în timpul programului de lucru şi cu autoturismul Instituţiei Prefectului pe un câmp din Slatina, Mario De Mezzo a declarat: „Am fost în calitate de prefect!”.

Atunci când a fost chestionat cu privire la fuga sa pe câmp, el a spus că „doar” se întorcea la maşină.

Emil Moţ a anunţat că îl va acţiona în instanţă pe prefectul Mario De Mezzo, acuzându-l pe acesta că îl hărţuieşte pe el şi pe membrii familiei acestuia, printre care cei trei copii.

Primarul a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că prefectul vine periodic la casa socrului său din comuna Slătioara, de multe ori încălcând proprietatea privată, şi se filmează pentru canalul său de Tiktok.

Emil Moţ spune că a răbdat destul şi că a decis să-l dea pe acesta pe mâinile autorităţilor competente.

„Eu şi familia mea îl vom da în judecată pe acest prefect al judeţului Olt. Domnul prefect Mario De Mezzo a venit ca un hoţ, ca un infractor, la casa socrului meu din Slătioara, unde s-a filmat pentru Tiktok. (…) Pentru mine, familia este o valoare fundamentală, iar după ce m-a hăituit pe Facebook a început să-mi hărţuiască familia. Deja este prea mult. (…) Erau şi copiii acolo”, a declarat Emil Moţ.

Încă din momentul numirii în funcţia de Prefect, Mario De Mezzo, şi-a făcut campanie pe social media, pe Tiktok în special, aşteptând să fie desemnat drept candidat al PNL la Primăria Slatina. De multe ori, postările sale au constat în atacuri la persoană şi denigrări la adresa primarului în funcţie, Emil Moţ.

Scandalul „Fănel”

Prefectul de Olt a ajuns în atenţia publică şi după ce a acuzat că laptopul său a fost accesat, iar mai multe imagini, inclusiv unele de conținut intim, au ajuns în spațiul public. Aceste imagini, care au început să apară pe 5 octombrie 2023, includ și fotografii cu vicepreședintele PNL, Gigel Sorinel Știrbu, susținător al lui De Mezzo și implicat în numirea acestuia în funcția de prefect.

Fotografiile îl arată pe Știrbu într-o vacanță în Mexic, îmbrăcat lejer și fumând, iar în articole se sugerează că acestea provin de pe dispozitivul electronic al prefectului. Cu toate acestea, Mario De Mezzo a declarat într-o intervenție televizată că nu a avut niciodată acele fotografii cu colegul său de partid.

În setul respectiv există şi imagini video cu o femeie, alături de vocea prefectului, vorbind vulgar.

Imaginile au o vechime de peste zece ani și, potrivit declaraţiei lui De Mezzo pentru Adevărul, puteau fi preluate doar de pe laptopul său, fie direct, fie prin accesare de la distanță în momentele în care acesta era conectat la Internet.

Prefectul a mai declarat că nu știe când au fost copiate imaginile, dar a sesizat organele de anchetă pentru a descoperi circumstanțele incidentului.

La începutul anului, ziaristul George Radu, proprietarul publicaţiei „Ţinta”, a fost chemat la poliţie în dosarul filmuleţelor erotice cu prefectul Mario De Mezzo.

Precendent

Fostul primar al municipiului Iaşi a fost condamnat definitiv, în luna august a anului 2022, de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care era acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.