Precizările FRH cu privire la convocarea Dianei Lixăndroiu la Campionatul Mondial

Convocată pentru Campionatul Mondial ce se va desfăşura în perioada 29 noiembrie-17 decembrie în Danemarca, Suedia şi Norvegia, componenta echipei CSM Slatina, Dina Lixăndroiu, reprezintă soluţia pentru liderul naţionalei, Cristina Neagu, care a acuzat probleme medicale. Federaţia Română de Handbal a venit cu precizări privind convocarea singurei handbaliste ce activează în Divizia A care va lua parte la Campionatul European. Diana Lixăndroiu (18 ani) nu este la prima participare la un turneu final, aceasta evoluând anul trecut la Campionatul European din Macedonia.

Interul stânga al echipei CSM Slatina, Diana Lixăndroiu, s-a alăturat tricolorelor pregătite de Florentin Pera pentru Campionatul Mondial care va debuta miercuri, 29 noiembrie. Diana a fost convocată pe ultima sută de metri ca o soluţie în situaţia în care Cristina Neagu nu va fi recuperată sută la sută. De altfel, Federaţia Română de Handbal a venit cu precizări privind convocarea tinerei handbaliste.

„Recent medaliată cu bronz la Campionatul European, Diana (CSM Slatina) a fost convocată alături de celelalte 18 componente ale naționalei feminine de senioare. Selecționerul Florentin Pera a avut în vedere atât incertitudinea privind recuperarea Cristinei Neagu după accidentarea din meciul de EHF Champions League, căt și experiența Dianei la Campionatul European din Macedonia de la finele anului 2022 și medalia de bronz cucerită la Campionatul European de tineret din iulie 2023, de la Pitești și Mioveni. Mult succes echipei noastre naționale! Hai, Romănia!”, se arată pe site-ul FRH.

Programul de desfășurare a meciurilor din prima fază a competiției este următorul:

ROMÂNIA – CHILE – 1 decembrie, ora 19:00;

ROMÂNIA – SERBIA – 3 decembrie, ora 19:00;

ROMÂNIA – DANEMARCA – 5 decembrie, ora 21:30;

Lotul convocat:

Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Daciana Hosu (portari)

Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan (extreme stânga)

Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Claudia Paşcan, Diana Lixăndroiu (interi stânga)

Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa (centri)

Daria Bucur, Alicia Gogîrlă (interi dreapta)

Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu (extreme dreapta)

Nicoleta Balog, Lorena Ostase şi Crina Pintea (pivoţi)”