Podul din Olt care nu aparţinea niciunei autorităţi intră în patrimoniul unei primării. CJ vrea să-l reabiliteze

Podul, care traversează râul Olt în zona Centralei Hidroelectrice (CHE) Arceşti şi care nu apărea în inventarul niciunei autorităţi publice, va fi preluat de Primăria Pleşoiu şi ulterior va fi reabilitat de Consiliul Judeţean Olt.


 Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu a explicat, vineri, că s-a reuşit să se demareze procedura de intrare a podului în patrimoniul localităţii Pleşoiu. Podul şi sectoarele de drum adiacente vor fi reabilitate, ulterior, de forul judeţean.

 „În momentul de faţă, se lucrează la preluarea podului şi a porţiunilor de drum - nu este vorba despre un drum judeţean. Acel drum a fost împărţit şi dat către localităţi, o parte este pe raza localităţii Slatina, o parte pe raza localităţii Curtişoara. În sfârşit, am găsit podul. Consiliul local al comunei respective, cred că Pleşoiu, este în procedură să-l preia în patrimoniu. Urmează ca apoi să ni-l dea nouă. Podul nu era în patrimoniul nimănui, a fost dat şi n-a fost însuşit la vremea respectivă, acum 25 de ani, în patrimoniul comunei. Când totul va fi gata, după ce le avem, putem să creăm un proiect”, a afirmat Oprescu.

În trecut, Consiliului Judeţean Olt a vrut să preia în administrare podul respectiv pentru a-l reabilita, în contextul în care urma să se închidă traficul pe Podul Olt de la Slatina, în vederea reabilitării.

 La acea dată, acest lucru nu a fost posibil deoarece podul care traversează râul Olt în zona Centralei Hidroelectrice (CHE) Arceşti nu apare în inventarul niciunei autorităţi publice.