Pesedistul Mario De Mezzo. Povestiri din perioada în care prefectul de Olt făcea campanie pentru PSD, vandaliza afişe cu Băsescu şi era săltat de poliţie

Mario De Mezzo a fost pentru o perioadă importantă consilier al fostului primar PSD al Slatinei, Gheorghe Păunescu, şi implicat activ în bătăliile electorale duse de social-democraţi, în anii 2000.


Secretarul general al PSD Slatina, Emil Popa, social-democrat de peste 27 de ani, a rememorat la emisiunea „Reporter 24” cum, alături de actualul prefect, a vandalizat un banner cu Traian Băsescu, al adversarilor social-democraţilor din acea vreme, Partidul Democrat.

Ulterior, tânărul pesedist Mario De Mezzo a fost ridicat de poliţişti, alături de partenerii săi în vandalism.

„Era pesedist înfocat! (...) Mi-aduc aminte că într-o seară pregăteau cei de la PD, la vremea aia, venirea lui Băsescu, să lanseze campania electorală. Şi aveau o platformă mare cu un banner cu Traian Băsescu. Şi în noaptea aia, am făcut şi noi un pic de "lucru manual", am tăiat capul lui Băsescu. Ca orice tineri neorganizaţi, ne-a luat ARO-ul poliţiei. Eram eu, Apostoliceanu şi Mari De Mezzo. Am fost prinşi după, e prescrisă, n-aveam nimic la noi care să ne incrimineze. Am ajuns la Poliţie, le-am explicat că noi doar lipeam afişe.

Când domnul Ştirbu spunea că un om care a fost pesedist, n-are ce să caute în sediul nostru... Păi acum e sediul PNL plin de pesedişti. Habar n-au ei câţi pesedişti sunt acolo. Sunt foarte mulţi”, a declarat Emil Popa.

Preşedintele PNL Olt: Un pesedist, dacă a fost cinci minute membru PSD, rămâne un pesedist pe viaţă

Atunci când a fost candidat PNL pentru Primăria Slatina, o scurtă perioadă de timp, în 2020, Mario De Mezzo recunoştea că a fost membru PSD.

„Am fost membru în PSD, între 2003 şi 2004. Însă aş vrea să spun că atunci când am avut şase ani şi jumătate, în spatele blocului, am fumat. A fost atât de rău că n-am mai pus gura pe ţigară, până în zilele noastre. Sunt lucruri pe care le facem, experienţe din care învăţăm şi care ne maturizează. Dacă vei căuta oricât de mult vei vrea, în ultimii 14-15 ani, nu vei găsi nimic altceva decât dreapta, la mine, zona de dreapta”, a declara, la acea vreme, Mario De Mezzo.

Tot atunci, actualul preşedinte interimar al PNL Olt, Gigel Ştirbu, declara că Mario De Mezzo este „un pesedist pe viaţă”.

„După cum v-am obişnuit, niciodată, în toţi anii de când fac politică nu am adus în faţa opiniei publice lucruri care ţin de bucătăria internă a partidului. Consider că fiind un membru disciplinat al acestui partid şi un membru care a muncit, de-a lungul anilor, în acest partid şi care a luat partidul şi l-a condus într-o perioadă extrem de dificilă a existenţei sale, niciodată nu am venit în faţa dumneavoastră să arunc cu gunoi în vreun coleg sau în propria mea organizaţie. Nu aş fi răspuns la această întrebare, dacă nu ar fi fost vorba de persoana mea, de numele meu. Ca atare, mă văd nevoit să răspund. Vă informez că punctul meu de vedere, în ultimii 20 de ani de când fac eu politică, nu s-a schimbat, anume un pesedist, dacă a fost cinci minute membru PSD, rămâne un pesedist pe viaţă. Atunci când pe mine mă atacă un pesedist, nu pot decât să consider că mi-am făcut datoria. Când un pesedist spune despre mine că am grave probleme de imagine, că nu ştiu ce am făcut în viaţa mea – ştiţi foarte bine că n-am fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, n-am avut plângeri penale sau urmăriri penale, şi am avut nenumărate funcţii de conducere în statul român – înseamnă că mi-am făcut datoria. Îmi voi face datoria în continuare pentru cetăţenii care m-au votat”, a declarat Gigel Ştirbu.