Patru tineri au furat bunuri din incinta a două unităţi de învăţământ din Piatra-Olt

Patru tineri au fost reţinuţi 24 de ore, iar ulterior plasaţi sub control judiciar, după ce au furat din două unităţi de învăţământ de pe raza localităţii Piatra-Olt. Tinerii, cu vârste între 15-17 ani, au furat bare din fier, prelungitoare şi cabluri electrice.

Polițiștii Poliției Orașului Piatra-Olt au fost sesizați, pe data de 20 martie, în jurul orei 9.00, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri din interiorul a două unități de învățământ din orașul Piatra-Olt.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că în perioada 18-19 martie a.c.,  4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți din orașul Piatra-Olt, ar fi pătruns, prin efracție, în incinta a două unități de învățământ, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv: bare din fier, prelungitoare și cabluri electrice.

„În urma probatoriului administrat, la data de 20 martie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor patru tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, în ziua de 21 martie a.c., cei 4 tineri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de aceștia”, transmite IPJ Olt.