Părinţi revoltaţi la CN „Ion Minulescu” Slatina. Elevii nu sunt primiţi la ore, fără avizul medical

Părinţii elevilor de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina au fost anunţaţi, pe grupurile de Whatsapp, că nu vor fi primiţi la ore copiii care nu prezintă aviz medical, începând de luni. Dispoziţia de la nivelul şcolii vine în contextul în care mai mulţi elevi au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar cantina şcolii a fost închisă de inspectorii DSVSA, în urma unui control.

Oamenii sunt contrariaţi de faptul că tocmai şcoala cere aviz medical, în contextul în care unitatea de învăţământ este sursa contaminării. În plus, începând cu acest an şcolar, preșcolarii și elevii nu mai sunt nevoiți să prezinte avizul epidemiologic la revenirea la școală sau grădiniță, potrivit unui ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

„Bună dimineața, dragi părinți! Pentru revenirea la școală luni este nevoie de aviz medical. "Cine nu prezintă aviz medical nu poate intra la ore!"- spune cabinetul medical (este la nivel de școală, nu numai noi!). Părerea mea este ca ar trebui de astăzi sa le luați...”, li s-a transmis părinţilor.

Directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” din Slatina, Christian Ionescu, a demisionat din funcție, joi, în urma scandalului de la cantina unității, mai mulți copii ajungând la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Cantina şcolii a fost închisă, în urma unui control al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

Revoltător este şi faptul că reprezentanţii şcolii au încercat să ţină ascunse cazurile.