Parapetele de protecție ajung pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova-Pitești, lucrările avansează peste 75%

A început livrarea parapetelui de protecție pe tronsonul 1 al DEx12, Craiova-Pitești, anunţă Direcţia Regională de Drumuri (DRDP).


Sursa citată precizează că mobilizarea antreprenorului este bună, acesta fiind mobilizat pe toate tipurile de lucrări rămase de executat.

„De la ultima prezentare a santierului, au fost livrate primele transporturi cu parapete, zilele astea va începe montarea și s-a început montarea stâlpilor de iluminat”, arată DRP.

Procentul fizic este de 44,25%, din contractul pentru finalizarea lucrărilor.

Per total proiect, stadiul fizic depășește 75%.


Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul 3 a fost dat în circulaţie la sfârșitul anului 2023, iar Tronsonul 4 va fi gata la finalul acestui an. Tronsonul 2 a fost deschis integral circulației în 2022.