Oltul, sub Cod Galben de ploi, lapoviţă şi viscol

Meteorologii au emis avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de vreme rea. Ploile se vor transfora în lapoviţă şi ninsoare începând din noaptea de sâmbătă.

 

Potrivit ANM, în interval de valabilitate: 24 noiembrie, ora 18:00, 26 noiembrie, ora 18:00, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, care se vor transforma în lapoviţa şi ninsoare, fiind emis un Cod Galben.

„În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută”, se arată pe site-ul ANM.

De asemenea, în intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, va fi Cod Portocaliu de viscol.

 „În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, transmit meteorologii.