Noi detalii despre femeia din Găneasa, moartă după ce a fost lovită în mod repetat de fiul său. Victima era cunoscută ca fiind consumatoare de alcool şi provoca frecvent scandaluri

Procurorii vor propune arestarea la domiciliu a tânărului în vârstă de 19 ani, din Găneasa, care a lovit-o de mai multe ori pe mama sa, provocând până la urmă decesul acesteia. Anchetatorii reţin că victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a iniţiat conflcitul cu fiul său.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, tânărul în vârstă de 19 ani, din com.Găneasa, sat Izvoru, a fost reţinut joi pentru o perioadă de 24 ore, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, comisă asupra unui membru de familie (mama sa)

„În fapt, s-a stabilit că în noaptea de 21/22.11.2023, în jurul orelor 21:00 – 22.00, în timp ce se aflau în locuinţa comună din localitatea Găneasa, sat Izvoru, jud.Olt, victima D.M., în vârstă de 43 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (3,72 gr%0), a pătruns în camera fiului său, inc. D.N.A., adresându-i injurii, motiv pentru care acesta a ripostat, aplicându-i câteva palme peste faţă. În respectiva împrejurare, victima a început să-l îmbrâncească pe inculpat şi i-a aplicat, la rândul său o lovitură cu palma în zona feţei, fapt ce l-a determinat pe acesta să o lovească, în continuare,  cu pumnii în zona coapselor, lovituri în urma cărora victima a căzut la podea, fiindu-i provocate leziuni traumatice, care au generat decesul”, reţin anchetatorii.

Procurorii transmit că vor propune arestarea la domiciliu a tânărului în vârstă de 19 ani, având în vedere că a fost provocat de femeie şi faptul că aceasta provoca frecvent scandaluri în familie, pe fondul consumului de alcool, mai ales în ultimii 12 ani.

„În raport de circumstanţele comiterii faptei, în favoarea inculpatului s-a reţinut circumstanţa atenuantă a scuzei provocării, în sensul că a acţionat pe fondul unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea victimei, produsă prin atingerea gravă a demnităţii (injurii, cuvinte jignitoare, blesteme) şi a unei stări de nervozitate determinată de atitudinea victimei de-a lungul timpului (aproximativ 12 ani), aceasta fiind cunoscută ca o consumatoare de băuturi alcoolice care provoca scandal în familie, fiind internată în mod repetat la secţia de pshiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru dezalcoolizare.

Cu ocazia audierii, autorul a recunoscut şi regretat fapta comisă.

În raport de fapta săvârşită, inculpatul urmează a fi prezentat în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare la domiciliu”, mai arată comunicatul PT Olt.