Negocieri ca PSD şi PNL să susţină candidatura primarilor în funcţie. Emil Moţ: N-aş avea nimic împotrivă ca Marius Bălaşa să fie viceprimar

Primarul Emil Moţ și secretarul general al PNL Slatina, Marius Bălaşa, s-au întâlnit în contextul negocierilor pentru alegerile locale, potrivit unor surse, discutând posibilitatea susținerii candidaților comuni între PSD și PNL, Moţ exprimând deschiderea pentru ca Bălaşa să fie viceprimar.


Primarul Emil Moţ a avut o întâlnire cu secretarul general al PNL Slatina, Marius Bălaşa, potrivit unor surse politice, în contextul negocierilor de la nivel central dintre PSD şi PNL, care ar urma să aibă candidaţi comuni în mai multe oraşe importante, la alegerile locale. Primarii în funcţie ar urma să fie susţinuţi de ambele partide din Coaliţie.

 Contactat telefonic, primarul Emil Moţ a declarat că se va supune deciziei care vine de la nivel naţional.

 „Dacă la nivel central se hotărăşte în acest sens, n-aş avea nimic împotrivă ca Marius Bălaşa să fie viceprimar”, a declarat Emil Moţ.

 În şedinţa Coaliţiei de astăzi, pe lângă comasarea alegerilor, PSD şi PNL vor discuta cum îşi împart candidaturile în marile oraşe, acolo unde nu au deja primari. Spre exemplu, la Craiova, primăria va rămâne în mâinile social-democratei Lia Olguţa Vasilescu, în timp ce Cristian Gentea mai candidează pentru un nou mandat la Piteşti.

 Şi la Slatina, Emil Moţ (PSD) candidează pentru un nou mandat de primar.

 La fel se întâmplă şi la PNL, mai precizează site-ul citat. De exemplu, la Cluj-Napoca, Emil Boc în continuare rămâne primar şi nu va avea candidat PSD.