Moisiu şi Copilău, demişi de Ponta

Premierul Victor Ponta i-a demis, în prima şedinţă a noului Executiv, de marţi, pe prefectul de Olt, Leonid Moisiu, şi pe subprefectul Jenel Copilău. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu toţi reprezentanţii din teritoriu ai guvernului.

În prima şedinţă a noului guvern, prim-ministrul Victor Ponta a decis să-i demită pe toţi prefecţii şi subprefecţii. Astfel, de la Prefectura Olt vor pleca Leonid Moisiu şi subprefectul Jenel Copilău. Leonid Augustin Moisiu a fost instalat, în octombrie 2009, în funcţia de prefect al judeţului Olt de către ministrul Economiei de la acea vreme, Adriean Videanu. Moisiu îl înlocuia pe Daniel Şarpe.


Jenel Copilău a ocupat funcţia de subprefect de Olt din aprilie 2011, când l-a înlocuit pe Virgil Paduru. Copilău a fost instalat în funcţie de fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.


De asemenea, tot marţi, premierul Ponta a semnat şi ordinele de numire a noilor reprezentanţi ai guvernului în teritoriu. Conform protocolului USL, Partidul Naţional Liberal este cel care va numi prefectul la Olt, în persoana lui Eugen Ionică, comisar în cadrul Gărzii Financiare. Noul prefect este un perfomer la tirului cu arcul tradiţional. El are numeroase premii obţinute, atât la nivel naţional cât şi internaţional, la tirul cu arcul tradiţional. Printre medaliile adjudecate peste hotare, în ultimii ani, se numără cea de bronz, care a fost câştigată la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul Tradiţional, unde a reprezentat România.


Postul de subprefect va fi ocupat de Virgil Delureanu, director în cadrul Consiliului Judeţean, care are în spate o carieră de peste 20 de ani în administraţia publică. El lucrează în cadrul CJ Olt încă din 1991, unde a ocupat, pe rând, funcţiile de inspector, şef Serviciu Control Financiar şi director general pentru Administraţia Publică Locală. De asemenea, Delureanu a fost şi deputat în Parlamentul României, în perioada octombrie 2004-noiembrie 2005. Acesta a fost nominalizat pentru funcţia de subprefect de către PSD Olt.