Marius Oprescu a semnat contractul pentru creşterea eficienţei termice la Pavilionul Materno-Infantil al Spitalului Slatina. Investiţie de peste 38,5 milioane lei, prin PNRR

Președintele Consiliului Județean Olt Marius Oprescu a semnat, luni, contractul de finanțare al proiectului „Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la Spitalul Județean de Urgență Slatina - Pavilion Materno-Infantil”.

Proiectul este finanțat în cadrul PNRR și are o valoare de peste 38,5 milioane lei.

În cadrul acestui obiectiv de dezvoltare se urmăresc reabilitarea termică a Pavilionului Materno - Infantil din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și utilizarea surselor regenerabile de energie.

Categoriile de lucrări includ:

anveloparea imobilului;
tencuieli decorative imobil;
montare parasolare;
instalare sistem de panouri fotovoltaice cu puterea de 100 Kw ( panou fotovoltaic monocristalin cu puterea de 455 w, invertor trifazic – 50 Kw, structură de montaj galvanizată și aluminiu cu contragreutăți , cablaje, mufe, accesorii);
instalare sisteme de ventilare cu recuperare de căldură în saloane și în cabinetele medicale;
înlocuire corpuri iluminat interior cu corpuri de iluminat eficiente energetic cu LED-uri;
repararea zonelor degradate pe zona subsolului, igienizarea subsolului prin realizarea de zugrăveli lavabile;
refacerea starturilor terasei, termoizolație terasa;
tâmplărie exterioară eficientă energetic;
glafuri exterioare;
tencuieli exterioare și termosistem.
 
„Spitalul Județean de Urgență vreau să fie un pariu câștigat al activității mele administrative. Investițiile în Sănătate au fost mereu o prioritate a administrației PSD Olt, iar acest nou proiect reprezintă o contribuție importantă în planul nostru de dezvoltare și modernizare a celei mai importante unități spitalicești din județul nostru, căruia i se adresează, anual, peste 35 de mii de pacienți. Este un nou obiectiv important, care se alătură celorlalte proiecte finanțate din fonduri proprii, dar și din fonduri guvernamentale și europene, pe care le accesăm pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite de SJU Slatina”, a declarat Marius Oprescu.