Marius Iancu (PSD), după Romula Fest: Este o reîntoarcere în timp

Deputatul PSD Marius Iancu s-a numărat printre cei care au fost prezenţi, în weekend, la Festivalul Romula Fest, desfăşurat la Slatina şi Dobrosloveni.


Deputatul a ţinut să-i felicite pe organizatori, care au reuşit o adevărată reîntoarcere în istorie.

„De la an la an, Festivalul "Romula Fest" de la Dobrosloveni este din ce în mai spectaculos și sunt convins că a devenit unul din simbolurile județului Olt! Este o reîntoarcere în timp, o pagină din istoria acestor locuri pe care avem ocazia să o descoperim și să o retrăim și îi felicit pe organizatori și pe toți cei care, cu multă bucurie dau viață gladiatorilor, soldaților, zeițelor, familiilor de daci și romani. Aici, pe meleaguri oltenești, la Reșca, a fost, în urmă cu 2000 de ani, cetatea antică Romula Malva, capitala Daciei Malvensis!”, a declarat Marius Iancu.

Deschiderea oficială a Romula Fest s-a desfăşurat pe 1 septembrie, la Slatina, cu prezentarea formațiilor de luptă, în Parcul Tineretului.

Apoi, la Reșca a fost reconstituită o poveste antică, în care s-au regăsit ateliere meșteșugărești, demonstrații militare, tabere, dansuri și lupte antice, concursuri gastronomice, ritualuri dacice și romane, nunta și focul dacic, dar şi concerte de muzică folk. Capete de afiş au fost Ducu Bertzi şi Mircea Vintilă.