Mario De Mezzo, lăsat să vorbească singur la şedinţa CL Slatina. Consilierii, unii şi de la PNL, s-au ridicat şi au plecat când prefectul a luat cuvântul (VIDEO)

Moment stânjenitor pentru Mario De Mezzo, vineri, la şedinţa extraordinară a Consliului Local Slatina. În momentul în care prefectul a cerut cuvântul, la finalul întâlnirii, aproape toţi consilierii locali s-au ridicat şi au părăsit sala. Culmea, mulţi dintre ei şi de la PNL, partidul pe care De Mezzo îl reprezintă.

Mario De Mezzo a participat, vineri, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Slatina. El a venit însoţit de şefa Cancelariei, Diana Creţu.

Prefectul a cerut să ia cuvântul pe tema proiectului privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai Sălii polivalente, proiect al Companiei Naţionale de Investiţii. 

Preşedintele de şerdinţă, Emil Popa (PSD), l-a invitat să aştepte finalul şedinţei, doar că atunci când Mario De Mezzo a început să vorbească, toţi consilierii locali s-au ridicat şi au părăsit sala de pe Dealul Grădişte.

Inclusiv consilierii PNL au plecat, rămânând doar trei.

Au rămas doar preşedintele Emil Popa (PSD), secretarul municipiului, Ion Mihai Idita, Ionuţ Comănescu (PNL), Laura Giura (PNL), Nicolae Drăgoi (PNL) şi Aurel Roşu (Pro România).


  • Foto Mario De Mezzo, lăsat să vorbească singur la şedinţa CL Slatina. Consilierii, unii şi de la PNL, s-au ridicat şi au plecat când prefectul a luat cuvântul (VIDEO)


Acesta din urmă a plecat la aproximativ un minut după ce De Mezzo a început să vorbească sălii goale.Scandaluri iscate de prefect

De la numirea în funcție și până în prezent, prefectul De Mezzo s-a remarcat doar prin scandaluri și prin promovarea negativă a județului Olt, la nivel național. Această atitudine a creat nemulţumiri în rândul slătinenilor, implicaţi sau nu politic.

Chiar dacă este reprezentatul Guvernului în teritoriu, el apare frecvent în talk-show-uri politice la televiziunile naţionale, recomandându-se drept reprezentant al PNL.

Candidat, în 2020, la Primăria Slatina, De Mezzo a fost îndepărtat din cursă şi ulterior din organizaţia municipală chiar de preşedintele filialei, Liviu Voiculescu. Acesta din urmă l-a înlocuit şi a pierdut alegerile în faţa social-democratului Emil Moţ. 

După acest eșec, el s-a reîntors la București, activând în PNL Sector 5, unde deține și funcția de vicepreședinte.

De Mezzo a fost numit prefect al judeţului Olt în şedinţa Guvernului din 3 august, iar ziua următoare a depus jurământul. El l-a înlocuit în funcţie pe Florin Homorean, secretar general al PNL Olt şi preşedinte al PNL Slatina, care ocupa funcţia din anul 2020.

Schimbarea prefectului este parte a războiului intern din PNL Olt, Mario De Mezzo fiind susţinut de deputatul Gigel Ştirbu, adversar al preşedintelui filialei, senator Liviu Voiculescu.