Liceul Teoretic „A.I. Cuza” din Corabia, reabilitat printr-un proiect finanţat prin PNRR

Liceul Teoretic „A.I. Cuza” din Corabia va fi reabilitat termic, prin intermediul unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Primarul orașului Corabia, Iulică Oane, și ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, au semnat contractul de finanțare al proiectului „Renovarea energetică a clădirii Liceului Teoretic A.I.Cuza Corabia” , cu o valoare totală de 6.807.011,11 lei, anunţă administraţia locală pe pagina oficială de Facebook.

Principalele lucrări vizează izolarea termică a imobilului, înlocuirea instalaţiilor sanitare şi electrice, echiparea cu sisteme alternative de producere a energiei electrice dar şi echiparea cu staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

„După realizarea lucrărilor de intervenție privind creșterea performanței energetice a clădirii se va obține o reducere a consumului total de energie primară pentru clădirea care face obiectul investiției de 289.848,89 kwh/an, reprezentând o scădere cu 46,10%”, estimează autorităţile.