FOTO. Lacrimi de bucurie pentru pugilista de la CSM Slatina, Alexandra Gheorghe. „Sunt înconjurată de oameni care mă susţin”

Vicecampioana europeană la categoria 54 de kilograme, pugilista Alexandra Gheorghe, a fost întâmpinată cu flori la revenirea acasă. Sportiva de 16 ani a disputat finala Campionatului European din Rusia, după ce a învins-o în semifinale pe reprezentanta ţării gazde. Alexandra a cedat în finală, însă medalia de argint reprezintă o performanţă extraordinară, fiind singura sportivă din delegaţia României care a cucerit o medalie atât de strălucitoare. Pentru performanţa realizată, pugilista slătineană va primi undeva la 8.000 de lei din partea MTS, însă clubul slătinean îi va acorda, de asemenea, o primă specială pentru titlul cucerit.

Vicecampioana europeană la categoria 54 de kilograme, pugilista Clubului Sportiv Municipal Slatina, Alexandra Gheorghe, a fost întâmpinată aşa cum se cuvine la revenirea acasă. Directorul CSM Slatina, Cătălin Ilie, a felicitat-o pentru performanţa realizată, urându-i totodată succes pe mai departe. 

Bine ai revenit acasă. Mă faci să fiu mândru că sunt român, că sunt slătinean, că sunt la conducerea acestui club. Îţi mulţumesc. Apreciez enorm cum ai luptat în ring. Te felicit atât pe tine, cât şi pe antrenorii care te-au îndrumat în realizarea acestei performanţe. Succes pe viitor în activitatea sportivă!”, i-a transmis directorul CSM Slatina, Cătălin Ilie.

Vădit emoţionată, Alexandra Gheorghe a plâns la conferinţa de presă organizată la revenirea acasă, însă au fost lacrimi de bucurie. 

A fost foarte greu, dar cu muncă, mult sprijin din partea oamenilor care ţin la sportivi, am ajuns aici. Am făcut multe sporturi înainate, dar se pare că acesta mi-a plăcut cel mai mult. Nu avea cum să nu-mi placă, atât timp cât în sală sunt înconjurată de oameni care mă susţin. Contează foarte mult pentru mine să o am alături pe Luminiţa Turcin. Ea m-a motivat cel mai mult să ajung aici. În sală o văd ca pe o antrenoare, iar în afara sălii ca pe o soră mai mare”, a spus Alexandra, cu lacrimi în ochi.

Fosta pugilistă Luminiţa Turcin, multiplă campioană naţională, medaliată la multe europene şi mondiale, este cea care îi impărtăşeşte din experienţa sa competiţională. Pe lângă pregătirea fizico-tactică, aceasta o susţine  în mod special din punct de vedere moral.

„Este un copil bun, un copil muncitor. Întotdeaua am încercat să o sprijin moral, să o sfătuiesc atunci când a făcut o greşeală. Este un copil cu care poţi lucra. Aşa cum a spus, în sală este o atmosferă extraordinară, care cred că duce la realizarea acestor performanţe. De asemenea, s-a demonstrat că lucrul în echipă, cu ajutorul domnului director, care ne-a susţinut, dă roade şi am adus rezultate bune pentru CSM Slatina. Alexandra a avut o evoluţie formidabilă, consider că lipsa meciurilor internaţionale şi-a spus cuvântul, emoţiile trebuie stăpnânite, cred că pe viitor va reuşi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Astăzi este ziua mea, mi-a făcut un cadou special, şi ţin să-i mulţumesc pentru asta”, a spus Luminiţa Turcin, care a implinit 34 de ani.

Antrenor secund al lotului naţional de junioare, Constantin Gălbenuşe, cel care pregăteşte pugiliştii de la CSM Slatina, s-a arătat mai mult decât mulţumit de medalia de argint cucerită de Alexandra Gheorghe.

Alexandra a obţinut locul V la Campionatul European, anul trecut, în Bulgaria. Anul acesta a mers cu o carte de vizită mai bogată şi a reuşit să se ridice la nivelul aşteptat. Sigur, traseul a fost foarte greu. În semifinale a boxat cu sportiva din Rusia, care avea un nume şi boxa la ea acasă, cu o mai mare experienţă, însă Alexandra a reuşit să o învingă. Putea să învingă şi sportiva din Irlanda, dar psihic nu a făcut faţă finalei Campionatului European. Meciul a fost echilibrat, am fost mulţumit de cum a boxat, îmi pare rău pentru că ştiu că poate mai mult”, a spus Gălbenuşe.

Alexandra Gheorghe practică boxul de patru ani, iar medalia de argint obţinută în Rusia reprezintă până acum cea mai bună performanţă. Sportiva de 16 ani locuieşte cu bunicii, iar tatăl său, chiar dacă este nevoit să lucreze departe de casă, o susţine necondiţionat.