Economie

2021-04-15, 11:15:00

VIDEO. Slătineanul Mihai Ivaşcu, locul 1 EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology

Antreprenorul slătinean Mihai Ivașcu este câștigătorul locului 1 EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology.

Mihai Ivaşcu este un antreprenor cu experiență, care și-a făcut primul business la vârsta de 18 ani: o companie de web design.

Aceasta s-a transformat treptat într-o firmă de software, ce a clădit de la zero un produs pe care acum compania îl vinde global.

Modex a patentat o tehnologie proprie (Modex Blockchain Database), care a luat toate beneficiile acestei tehnologii și le combină cu funcționalitățile oricărei baze de date normale.

„Un antreprenor trebuie să fie o combinație constructivă între management pur și viziune de produs. Personal, am fost tot timpul foarte aproape de produs, mi-a plăcut tot timpul să desenez produse de la A la Z, să transform idei și concepte în facturi”, spune Mihai Ivaşcu, CEO și co-fondator Modex.

Mihai Ivaşcu are 33 de ani şi spune că a avut mereu un spirit antreprenorial; a încercat să caute noi metode de a rezolva probleme sociale simple, motiv pentru care a studiat în acelaşi timp în Bucureşti Relaţiile Economice Internaţionale, Diplomaţia, dar şi Ştiinţele Politice. După două licenţe şi două mastere în ţară, a decis să meargă la un MBA în străinătate, continuat printr-un doctorat în Administrarea Afacerilor în cadrul Universităţii din Monaco, cu activităţi de cercetare la Harvard, INSEEC Paris şi Londra. Este şi membru al Silicon Valley Innovation Center, absolvent al HIVE Global Leaders Program la Harvard şi a participat la două programe executive organizate de Massachusetts Institute of Technology (MIT), unul în Boston, axat pe internet of things şi altul în Brisbane, Australia pe Global Leadership. Se autodescrie drept un antreprenor social - a avut în ultimii ani proiecte multiple, pe care le-a grupat în fondul Ambra Ventures Monaco. Acesta include în prezent dezvoltare de software, cibersecurity, digital media, publishing, presă, FinTech, turism, consultanţă; fondul are ca scop dezvoltarea unei reţele de investitori profesionişti activi care investesc în proiecte de perspectivă atât în faza iniţială, cât şi în creştere, pe care - cu expertiză şi reţeaua creată - le pot creşte. Participă frecvent ca speaker la evenimente de FinTech şi antreprenoriat şi spune că încearcă să-i ajute pe tineri cu idei inovatoare, pe care să şi le transpună în produse şi businessuri funcţionale.

Comentarii

Redacţia

2021-04-15 11:15:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...