Comentariul Gazetei

2019-12-09, 15:22:43

Un ministru a lansat o dezbatere. Părinţii au sărit ca arşi şi au postat zeci de mesaje

Monica Cristina Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a lansat pe pagina personală de Facebook o dezbatere privind viitoarele manuale pentru clasa a VIII-a, pe care elevii le vor primi în anul şcolar 2020-2021.

Şeful Învăţământului românesc şi-ar dori să pună la toamnă pe băncile elevilor „cele mai potrivite şi corecte manuale”.

Părinţii au sărit ca arşi şi au trimis zeci de comentarii despre manualele de pe care învaţă copiii în prezent. Cei mai mulţi spun că trebuie să fie schimbată, în primul rând, programa, care este foarte încărcată, apoi să fie realizate noile manuale. Numai aşa ar putea fi rezolvată problema informaţilor inutile pe care copiii sunt nevoiţi să le memoreze.

Ca părinte spun şi eu că programa este încărcată, iar multe informaţii nu îi vor ajuta în viaţă. Mi-aş dori să meargă cu drag la şcoală, să aibă timp să citească pe diferite teme, să citească proză, poezie. Cea mai mare problemă a mea este ghiozdanul lui, care cântăreşte foarte multe, poate chiar şi şapte-opt kilograme. La doar un 1,5 metri înălţime şi puţin peste 30 de kilograme, cară în fiecare zi şapte-opt kilograme în spate. Mult prea mult pentru un copil de 12 ani. Poate ministrul se va gândi şi la acest aspect.

Comentarii

Redacţia

2019-12-09 15:22:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...