TOP 3 idei de AFACERI pe care le poţi porni într-un GARAJ

Nu ai nevoie de sume foarte mari de bani pentru a face primi pasi spre afacerea visurilor tale. Exista afaceri pe care le poti porni chiar intr-un garaj, un spatiu relativ mic si care pot avea succes, atunci cand te ocupi responsabil de ele. Costurile pentru intretinerea unui astfel de spatiu sunt reduse, iar in cazul in care detii unul deja, esti mai mult decat norocos!

Iata care sunt afacerile pe care poti porni chiar daca nu ai un spatiu de mari dimensiuni la dispozitie:

1. Reparatii laptopuri/ telefoane


Daca esti priceput intr-ale reparatiilor de gadget-uri si device-uri electronice, atunci iti poti incepe propria afacere chiar din garajul tau. In plus, te poti ocupa si de mentenanta acestor obiecte, cum ar fi curatarea laptopurilor sau aplicarea de folii de protectie pentru telefon. Avantajul tau principal ar fi ca vei putea practica preturi mult mai mici comparativ cu afacerile similare din mall-uri, care platesc chirii usturatoare. Atunci cand vei incepe sa ai o baza solida de clienti, nu uita sa te asiguri ca laptopurile si telefoanele ce raman in garaj pe timpul noptii sunt in siguranta. Alege o usa solida si poate si un sistem de alarma. Gasesti usi pentru garaj pe www.gunther-tore.ro ce au un aspect super modern si o rezistenta sporita!

2. Croitorie


Indiferent ca te pricepi sa croiesti haine pentru femei sau pentru barbati, iti poti crea propriul tau atelier, chiar dintr-un spatiu restrans precum un garaj. Iti poti aduce clientii deja existenti in noul atelier, pe care il vei putea amenaja oricum doresti. Recomandarea noastra de decor o reprezinta chiar modele de haine realizate dupa propriile tale idei. Daca ai nevoie de inspiratie, iata aici trendurile in materie de moda de anul acesta.

In cazul in care te afli la inceput de drum in domeniul croitoriei, incearca sa te promovezi pe retelele sociale. O poti face gratuit si eficient urmand cateva reguli simple:

- Alcatuieste-ti o comunitate interactionand cu ceilalti membri. Comenteaza la pozele care iti plac, apasa butonul de like atunci cand ceva e pe gustul tau si trimite cereri de urmarire tuturor celor cu care rezonezi.
- Posteaza poze cat de des poti care sa fie relevante pentru afacerea ta: poze cu obiecte vestimentare, poze cu procesul creativ etc.

3. O mica cafenea


Daca esti de parere ca in cartierul tau ar exista cerere pentru o astfel de afacere, iar tu esti pasionat de prepararea diverselor bauturi, poti lua in considerare investitia intr-un asemenea business. Costurile principale vor fi reprezentate de obtinerea autorizatiilor necesare pentru alimentatia publica, dar si de aparatura necesara pentru prepararea de cafele si alte bauturi. Poti gasi retete interesante chiar si in online, pe care le poti testa alaturi de prieteni si familie, inainte de a le oferi pentru degustare viitorilor clienti.

Iti poti porni propria afacere chiar intr-un spatiu mic, precum garajul. Cu determinare, ideea visurilor tale va prinde viata: alege un domeniu care te pasioneaza si porneste cu curaj pe acest drum!

Sursa foto: Shutterstock.com