Eveniment

2018-12-04, 16:07:37

Ţigări de contrabandă confiscate din TIR-ul răsturnat la Coloneşti, acum două luni, furate din depozitul Vămii Slatina. Este vorba de peste 145 de baxuri

145 de baxuri de ţigări de contrabandă, printre care şi cele confiscate din TIR-ul răsturnat pe DN 65, la Coloneşti, în urmă cu două luni, au fost furate din depozitul Biroului Vamal Slatina, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit poliţiştilor, hoţii au escaladat gardul şi au mers la depozitul Biroului Vamal Slatina, unde au spart un lacăt.

Furtul a fost sesizat de agentul de bază al depozitului, care a văzut câteva baxuri de ţigări aruncate în colţul gardului.

„În ziua de 1 decembrie 2018, în jurul orei 2.45, persoane necunoscute, prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns în incinta unui depozit amplasat în incinta Biroului Vamal Olt și prin forțarea sistemului de asigurare a ușii, au sustras 31 de baxuri de țigări pe care ulterior le-au abandonat lângă gardul despărțitor al unității. Lucratorii din cadrul Biroului Vamal Olt au sesizat ulterior că din incinta depozitului lipsesc un număr de 145 de baxuri de țigări. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Oamnii legii au deja un cerc de suspeţi în acest caz.

Ţigările furate de hoţi sunt din cele aproximativ 14 milioane de ţigarete confiscate de poliţişti dintr-un TIR, răsturnat pe drumul naţional DN 65, în comuna Coloneşti, pe 5 octombrie. Şoferul TIR-ului a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârsirii acesteia.

Comentarii

Redacţia

2018-12-04 16:07:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...