Spitalul privat pentru cronici de la Piatra-Olt va avea 15 paturi contractate cu CAS Olt. Ciocan: „Este nevoie de o astfel de unitate medicală la nivelul judeţului”

Spitalul privat pentru bolnavi cronici de la Piatra-Olt va avea 15 paturi contractate cu CAS Olt. Adică pacienţii internaţi pe aceste paturi vor putea beneficia de servicii medicale decontate de la 1 august. Reprezentanţii CAS Olt au precizat că era nevoie de o astfel de unitate medicală în judeţ.

Primul spital privat din judeţ va funcţiona la Piatra-Olt, iar servicii medicale pentru 15 paturi vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că s-a reuşit contractarea cu spitalul privat din Piatra-Olt, după reorganizarea unor secţii de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalului Municipal Caracal.

„Avem furnizor nou pe servicii medicale spitaliceşti. Este vorba de un spital de cronici din Piatra-Olt, care a depus documentaţia şi a fost admis la selecţia dosarelor. La nivelul judeţului, numărul de paturi rămâne la fel, adică la fel ca în ultimii doi ani. Este important că nu au mai fost luate paturi din unităţile medicale din judeţ, pentru că se împământenise ideea că ia din paturi an de an. În ultimii trei ani, nu s-a luat din paturi. Practic, contractăm la acelaşi nivel ca acum doi ani. Au fost modificări pe structura organizatorică de la Slatina şi Caracal, în sensul că s-a micşorat numărul de paturi de pe secţiile acuţi şi trimise la cronici. De la Spitalul Slatina luăm 11 paturi, iar de la Caracal patru. Practic, spitalul de la Piatra-Olt va avea 15 paturi în contract cu CAS. El are trei secţii pentru cronici: Interne, Neurologie şi Cardiologie. Dăm paturi doar pentru Neurologie şi Medicină Internă, nu şi pentru Cardiologie, pentru că are doar doi medici rezidenţi”, a spus Ciocan.

Acesta a precizat că era nevoie de un astfel de spital privat în judeţ.

„Discuţiile privind numărul de paturi se fac în funcţie de situaţiile care vin de la spital, de raportările lor, de gradul de utilizare, de numărul cadrelor medicale, de capacitatea tehnică pe care o au. La toate acestea se adaugă şi aprobarea structurii organizatorice, venite de la minister pentru spitale. La nivelul judeţului, era nevoie de un astfel de spital. Faţă de judeţele limitrofe şi, în general, faţă de colegii din ţară, avem un număr mic de spitale raportat la populaţia judeţului. Practic, orice unitate sanitară nou apărută este benefică”, a adăugat Ciocan.

La nivelul judeţului sunt contractate 1.830 de paturi, după cum urmează: 1.075 paturi Spitalul Slatina, 399 Spitalul Caracal, 106 Spitalul Corabia, 96 Spitalul Balş, iar 154 Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci.