Comunitate

2019-12-05, 15:12:37

Societăţi din Slatina, Caracal şi Grădinile, depistate cu persoane care munceau la negru

Controalele perioadice ale inspectorilor ITM Olt au scos la iveală, şi în luna noiembrie, o serie de nereguli. Cea mai gravă abatere, sancţionată cu amenzi usturătoare, rămâne munca la negru. Trei societăţi din judeţul Olt au fost amendate, valoarea totală aplicată fiind de 80.000 de lei.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna noiembrie, 224 de controale specifice atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 245 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 143 sancțiuni, din care 137 avertismente și şase amenzi în valoare totală de 103.000 lei.

De asemenea, inspectorii de muncă au identificat patru persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor trei agenți economici care îi foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei. Este vorba despre o societate de comerţ din Slatina, o fabrică de pâine din Caracal, şi o societate de construcţii din Grădinile.

Comentarii

Redacţia

2019-12-05 15:12:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...