Politică

2020-05-14, 12:29:03

Siminica Mirea: „Ar putea fi timpul ca România să devină un stat mult mai puternic și din punct de vedere agricol”

Senatorul PSD Siminica Mirea opinează că sectorul agricol din România ar putea să devină cu adevărat puternic, după depăşirea crizei medicale.

Parlamentarul social-democrat arată că solurile româneşti pot susţine producţii uriaşe.

„Acum, țara noastră, alături de alte state membre UE, va trebui să-și regândească parcursul și, dincolo de investițiile anunțate în sistemul medical, fapt pe care îl susțin din tot sufletul, ar putea fi timpul ca România să devină un stat mult mai puternic și din punct de vedere agricol. Solurile țării noastre pot susține producții uriașe, iar România are șansa să își valorifice aceste atuuri după criza din sănătate în care ne aflăm”, a declarat Siminica Mirea.

Ea mai spune că fondurile europene ar trebui să fie un catalizator pentru revigorarea sectorului agricol din România.

„Și totuși, acest fapt nu poate decurge de la sine, în contextul în care, conform unui răspuns al Comisiei Europene, «România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană din perspectiva capitalizării exploatațiilor agricole. Printre cauzele acestui grad scăzut de capitalizare se numără și nivelul mare de fragmentare, venituri mici la nivel de fermă și lipsa instruirii agricole în rândul fermierilor. Simptomele capitalizării scăzute în agricultură sunt numeroase și afectează în mod semnificativ randamentele producției» Așadar, pornind de la premisele unor soluri fertile, dar și bazat pe o tradiție veche de decenii, cred că este timpul ca, ajutându-ne de fondurile pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziție tuturor statelor membre pentru restartarea economiei, să fie pompate fonduri în zona agricolă însemnând irigații și alte echipamente de acest tip plus programe destinate micilor fermieri în vederea încurajării producției”, a mai spus senatorul PSD.

Comentarii

Redacţia

2020-05-14 12:29:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...