Comentariul Gazetei

2020-03-16, 09:57:57

Să fim responsabili...

Sunt zile dificile pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei care se află în prima linie a luptei cu coronavirusul, în mod special medicii. Noi, ceilalţi, trebuie să respectăm nişte măsuri de prevenţie, să dăm dovadă că suntem responasabili, dar mai ales să nu fim egoişti. Pe principiul „să-mi fie mie bine”, alţii pot avea de suferit. Nu mai cumpăraţi tot ce găsiţi pe raft, şi alţii au nevoie de produse. Dacă aveţi nevoie de o sticlă sau două de dezinfectant, nu cumpăraţi  zece. Este nevoie de astfel de soluţii pentru toţi, iar alţi semeni de-ai noştri pot avea de suferit.

Este momentul să fim solidari, dar mai ales receptivi la mesajul autorităţilor. Să ne dezinfectăm mai des, să evităm aglomeraţiile, iar dacă unii dintre voi trebuie să staţi izolaţi sau în carantină, atunci faceţi-o! Fără să încercaţi să fentaţi regula, pe principiul specific nouă românilor, „merge şi aşa”. Este o situaţie de criză, din care trebuie să ieşim cât mai repede şi cu efecte negative minime.

Trebuie să fim pregătiţi pentru orice, dar totodată să fim raţionali. De-a lungul vremii, au existat şi alte epidemii. Ciuma, tifosul, malaria, gripa spaniolă sau altele. Într-un final, toate au fost domolite. Dar până atunci, să împiedicăm pe cât posibil răspândirea acestui nou tip de virus, iar pentru asta trebuie să fim responsabili. 


Comentarii

Redacţia

2020-03-16 09:57:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...